Lähdin yrittäjän polulle kymmenen vuotta sitten, sillä halusin luoda itselleni työpaikan. Työ oli vapaata, mutta yksinäistä. Pikkuhiljaa ympärille siunaantui huipputyyppejä ja meistä tuli verkosto! Yhdessä olemme voineet tarjota asiakkaille räätälöityjä viestintäpalveluita ja kokea työn iloa.

Hienointa tässä työssä on ollut – ja on edelleen – erilaisten ihmisten kohtaaminen. Olemme saaneet haastatella muun muassa taidegraafikkoa, verotarkastajaa, ohjelmajohtajaa, betonimylläriä, riskipäällikköä, trendianalyytikkoa, toimitusjohtajaa, kalankasvattajaa, suunnitteluinsinööriä, apteekkaria, kehitysjohtajaa, matkailuyrittäjää, valaistussuunnittelijaa, ostajaa ja elokuvatuottajaa erilaisia julkaisuja, valmennuksia tai kehittämistöitä varten.

Haastatteluja on tehty tehtaalla, rekan kyydissä, satamassa, metallipajassa, pukuhuoneessa, siltatyömaalla, kylmässä autossa, joskus jopa pilkillä! Matkan varrelle mahtuu lukuisia hauskoja, opettavaisia ja liikuttavia tilanteita sekä tietysti myös mokia ja kommelluksia.

Ylikuormaa hississä, jäätä ovissa

Eräänä hellepäivänä menimme porukalla studiokuvauksiin kerrostalon ylimpään kerrokseen. Hissiin tuli ylikuormaa ja se jäi jumiin. Lämpötila hississä ehti nousta subtrooppisiin lukemiin ennen kuin apu tuli paikalle, mutta valokuvissa oli kyllä sitten helpottuneita ilmeitä!

Yhtenä pakkasaamuna taas könysin autoon takapenkin kautta, kun muut ovet eivät auenneet. Sain auton käyntiin, mutta ulos en päässyt. Naapurin mies siinä hieman ihmetteli, kun rouva istui ratissa ja rouvan laukut olivat auton ulkopuolella. Lopulta pääsin liikkeelle, ja valmennus saatiin käyntiin vain vartin myöhässä.

Ihmiset Verstaan kivijalka

Viestintäala on muuttunut kymmenessä vuodessa melkoisesti. Vuonna 2005 faksit surisivat vielä tanakasti, ja kirjeet vietiin postiin. Tilasimme alkuvaiheessa reilun satsin firman kirjekuoria, ja niitä on riittänyt näihin päiviin asti.

Digitalisaatio uusine laitteine ja kanavineen on nopeuttanut ja helpottanut monia asioita, mutta aidoista kohtaamisista syntyvää lämpöä, iloa ja voimaa teknologia ei voi koskaan korvata. Ympärilläni olevat ihmiset ovatkin Verstaan kivijalka.

Lämmin kiitos asiakkaille innostavista töistä, kumppaneille mahtavasta yhdessä työskentelystä ja tukijoukoille rinnalla kulkemisesta!

Kiitollisin mielin kohti uutta vuosikymmentä,

Saila

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.