Kaksi täti-ihmistä, joiden kokemukset mobiilipeleistä rajoittuvat Pokémon Gohon, pääsivät testaamaan Kankaan Taika -mobiilipeliä Jyväskylän Kankaalla kuudesluokkalaisten konsoli- ja mobiilipelien aktiivikäyttäjien Kaapon ja Aarnin kanssa. Oppaaksi saimme Herkon pelin kehittäneestä Zaibatsu Interactivesta.

Sekä keltanokkien että konkarien arvio pelistä oli positiivinen. ”Kankaan Taika on kiva peli, mutta sitä kannattaa vielä kehittää. Jos oikeasti haluaa liikkua ulkona kännykän kanssa, pitäisi rasteja olla enemmän. Se on antoisampaa, pelissä edistyy nopeammin ja pääsee paremmin siihen fiilikseen”, Kaapo miettii. Myös pelin grafiikka sai kehuja. ”Kartta näyttää siltä kuin joku olisi piirtänyt sen käsin tussilla. Tykkään siitä”, Aarni toteaa.

Tädit olivat tohkeissaan selätettyään pelaamisen tekniset haasteet ja henkiset esteet. ”Monella keski-ikäisellä mielikuva pelaamisesta pohjautuu räiskintäpeleihin. Kankaan Taika oli positiivinen ja innostava yllätys! Kun kohteisiin saadaan lisää tarinallisuutta, tulemme varmasti pelaamaan uudelleen”, summaa Saila. ”Olisi hienoa, jos Kankaan värikkäästä historiasta voitaisiin poimia kiinnostavia hahmoja osaksi peliä”, jatkaa Minnamaria.

Blogin löydät täältä

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.