Psykologi, keho-orientoitunut traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti, ravintovalmentaja, somevaikuttaja, tietokirjailija. Hanna Markukselan ammattinimikkeiden lista on hengästyttävä. Hän myöntää, että hänen osaamistaan on vaikea mahduttaa helposti haukattavaksi hissipuheeksi, mutta hän esittelee itsensä yleensä valmentajana, jolla on kokonaisvaltainen ote palautumiseen ja suorituskykyyn.

Jyväskyläläinen Markuksela on edennyt urapolullaan tärkeimmän luonteenvahvuutensa, innostuksen, ohjaamana. Hän on aina tarttunut niihin asioihin, joita kohtaan on tuntenut paloa. Usein hetken mielijohteesta tai jonkun ihmisen sytyttämänä. Lukiossa ollessaan hän panosti kieliin ja aikoi kielenkääntäjäksi. Psykologian opettaja sai hänet kuitenkin innostumaan ihmismielestä. Ennen psykologian opintoja hän innostui tekemään haalarihommia sähkölaitoksella, harkitsemaan sähköasentajaksi ryhtymistä ja opiskelemaan ravitsemustiedettä Ruotsissa.

Olipa kiinnostava ja moniulotteinen haastateltava! Kirjoitin hänestä Toimihenkilöliitto ERTOn jäsenlehteen 1/2021. Upeat kuvat otti Hanna-Kaisa Hämäläinen ja inspiroivat puitteet tarjosi Teeleidi.

Täältä voit lukea koko jutun.

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.