Kävin katsomassa Virpi Suutarin Aalto-elokuvan ja tein suuren oivalluksen: Alvar Aallolla on ollut todella merkittävä vaikutus elämääni, sillä päätin hakeutua nimenomaan Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan viestintää lumouduttuani hänen piirtämästään punatiilisestä kampuksesta.

Arkkitehtipari Alvar ja Aino Aalto loivat loistokkaan kansainvälisen uran. Dokumenttielokuvassa heitä valotetaan erityisesti ihmisinä ja pariskuntana. Halusin kuulla tästä lisää. Niinpä haastattelin Virpi Suutaria ja kirjoitin jutun Jyväskylän seurakunnan Henki ja elämä -lehteen. Alvar Aalto perusti ensimmäisen toimistonsa Jyväskylään, ja kaupungissa on 29 Aallon suunnittelemaa rakennusta, mikä on eniten koko maailmassa.

Lue koko juttu

Lue lisää Alvar ja Aino Aallon töistä

Kuva: Aallon perhe

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.