Tuomas Kurttila edistää työkseen lasten asiaa, mutta joutuu olemaan reissutyön vuoksi poissa omien lastensa luota. Kotona ollessaan hän panostaa läheisyyteen ja lastensa kohtaamiseen.

Tuomas Kurttila on yleensä kaksi päivää viikosta lapsiasiavaltuutetun toimistolla Jyväskylässä, ja työmatkoja kotimaassa ja ulkomaille on vuoden mittaan satoja. Reissussa ollessaan hän soittelee ja viestittelee jonkin verran perheensä kanssa. – Etäyhteydenpito ei korvaa läheisyyttä, kosketusta, todellista keskustelua ja kohtaamista. Kun tähän on arjessa riittävästi aikaa, poissaolo on vähemmän dramaattista. Lapsia ja perhettä ei voi kauko-ohjata.

Vinkiksi muille paljon matkustaville vanhemmille hän toteaa, että jokaisella on velvollisuus elää mahdollisimman tasapainossa omien odotusten ja läheisten tarpeiden suhteen. – Kenenkään elämä ei ole täydellinen, eikä kukaan ole täydellinen. Paljon pystyy tekemään fiksulla töiden suunnittelulla ja myös ei-sanan harjoittelulla.

Teksti Saila Aarnio, kuva Marjo Koivumäki

Lue koko juttu Henki & elämä -lehdestä 17/2016

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.

    Aiheet: