Jyväskyläläisen Matilda Mäkitalon videoita seuraa YouTubessa 17 422 katsojaa. Yleisö on Matildalle tärkeä, mutta ensisijaisesti videoiden tekeminen on hänelle itsensä ilmaisemista.

Hän luonnehtii itseään lifestyle-tubettajaksi, sillä hän kertoo videoillaan omasta elämästään ja häntä kiinnostavista aiheista, kuten kauneudesta ja muodista. Matilda antaa myös neuvoja, esimerkiksi aamuvirkuksi tulemisesta ja sinkkuna selviämisestä. – Näitä minun on luonteva tehdä. Minulle on tärkeää, että en ala miellyttää muita sisällöllä. Se olisi epäaitoa, hän sanoo.

Suosituilla tubettajilla on tuhansia seuraajia, ja joillekin tubettamisesta on tullut työ. Matildankin videoilla on sponsoreita. Hän pitää kaupallista yhteistyötä tärkeänä, koska se antaa mahdollisuuden oman kanavan kehittämiseen. Rahan tienaaminen ei ole hänelle tavoite. – Tämä on harrastus ja minua itseäni varten.  

Teksti Saila Aarnio, kuvat Sami Saarenpää

Lue koko juttu Lehteri.fi:stä

Matilda Mäkitalon YouTube-kanava Matildasofiaa

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.

    Aiheet: