Toimitimme logistiikkakonserni Vähälä Yhtiöiden asiakaslehden 2019. Lehdessä kerrottiin muun muassa Vähälän yhteistyöstä Siparilan ja Kaskipuun kanssa sekä perheyrittäjyydestä.

Tiesitkö, että valtaosa Suomen yrityksistä on perheyrityksiä? Ne työllistävät yli puoli miljoonaa henkilöä, mikä tarkoittaa noin 40 % yrityssektorin työntekijöistä.

Perheyritykset ovat kooltaan, iältään ja toiminta-ajatukseltaan hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää pitkäjänteisyys, kasvollisuus, voimakas sitoutuminen ja vastuullisuus. – Perheyrityksissä liiketoimintaa ajatellaan pitkällä aikavälillä ja tavoitteena on siirtää yritys seuraavalle sukupolvelle. Perhe omistajana tuo kasvot toimintaan, ja omistajat ovat hyvin sitoutuneita yritystoiminnan kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen. Lisäksi perheyritykset kantavat erityistä vastuuta työntekijöistään ja heidän perheistään, kuvaa asiantuntija Krista Elo-Pärssinen Perheyritysten liitosta.

Tutustu julkaisuun (pdf).

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.