Pääsimme valokuvaaja Tommi Anttosen kanssa kurkistamaan työmaalle, jossa vanhan paperitehtaan ympärille rakentuu ihan uudenlainen kaupunginosa – tuhansien ihmisten koti ja työpaikka.

Paperitehtaan ympärille muodostuviin kortteleihin kootaan asumisen lisäksi alueen palvelut ja työpaikat. ”Tällainen hybridirakenne poikkeaa merkittävästi perinteisistä kaupunginosa-alueista, joissa työpaikat ja asunnot eriytyvät omiksi alueikseen”, projektipäällikkö Erkki Jaala kertoo.

Kankaalla on käytössä prosenttikulttuuriperiaate, jossa noin yksi prosentti rakentamisen kustannuksista varataan taiteeseen ja kulttuuritapahtumiin. Prosenttikulttuuriin ohjautuu vuoteen 2035 mennessä noin 5,5 miljoonaa euroa. Alueelle toteutettava taide on ilahduttavaa ja ihmisläheistä, ja se integroidaan usein osaksi muuta rakentamista.

Lue koko juttu

Saila Aarnio

Saila Aarnio (FM) on vapaa toimittaja, joka innostuu erityisesti kulttuurista, työhyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja muista humaaneista aiheista. Sailalla on pitkä kokemus viestinnän asiantuntijatehtävistä eri aloilla, tanssiteatterista ydinjätteiden loppusijoitukseen, koulutusorganisaatiosta Nokiaan.